COL PREVOO

 

Col Prevoo (1958) is psycholoog, trainer, coach en adviseur.† Hij benadert problemen vanuit meerdere perspectieven. Bij (gedrags)verandering zal hij standaard iemands persoonlijkheid, iemands manier van denken, gedragspatronen, de ontstaansgeschiedenis ervan en de context waarin onder de loep nemen. Een systeem van persoonlijke neigingen is immers altijd de resultante van bovengenoemde aspecten. Veranderingen van of in dat systeem worden door deze aanpak in combinatie met psycho-educatie en passende oefeningen efficiŽnt en blijvend neergezet.

 

Col begon zijn loopbaan als danser bij het Nationale Ballet, waar hij alle facetten van het theater leerde kennen.† Hij raakte gefascineerd door het effect van deze wondere wereld op uitvoerenden en publiek. Dat leidde tot het stoppen als† danser en het in korte tijd afstuderen in twee hoofdrichtingen psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Als psycholoog heeft hij vanaf 1989 een particuliere praktijk in Bloemendaal en is hij vele jaren in de GGZ werkzaam geweest als individueel- en groepsbehandelaar van zowel slachtoffers als plegers van seksueel misbruik, gezins- en relatieproblemen, angsten, persoonlijkheidsproblematiek, identiteitsproblematiek en probleemgedrag bij (delinquente) jongeren. Van zijn psychologische deskundigheid is door justitie en† media (televisie, radio) dikwijls gebruik gemaakt.

 

Begin 2000 heeft Col zich als trainer aangesloten bij Schouten & Nelissen, enige jaren later bij het interne trainingsbureau van Corus IJmuiden (tegenwoordig TATA Steel) en momenteel werkt hij naast zijn psychologiepraktijk voor Klotz Schouten Prevoo.

 

Als trainer heeft Col ervaring opgedaan in de zware Industrie, bij multinationals (Petrochemie, Staal, Voeding, Elektronica), in het bankwezen, theater, bij overheid (ministeries) en gemeenten, in het kleinbedrijf, de farmacie, het onderwijs, gezondheidszorg.

Als psycholoog, coach en adviseur wordt zijn hulp regelmatig ingeroepen bij het oplossen van ingewikkelde en delicate problemen in bedrijfsleven, theater, politiek en bestuur.

 

Naast de gangbare methoden tot (gedrags)verandering bij mensen, in teams en in organisaties kan Col in trainingen en coaching gebruik maken van alles wat mensen in beweging zet (waaronder elementen uit judo, theater, psychologie en dans). Uiteraard altijd in overleg met opdrachtgevers en betrokkenen.

 

LinkedIn Profiel